
Fuck you!
Acum un an și ceva am început să folosesc o metodă destul de fail-proof pentru a depista cine dă adresa mea de email mai departe. În ultimele 2 zile și-a dovedit utilitatea, primind 2 email-uri pe două adrese unice, create special pentru un anumit serviciu.
Primul pe lista rușinii este magazinul online Falcon Electronics de la care am vrut să cumpăr vara trecută un sistem audio pentru mașină. Fiindcă lista de priorități s-a schimbat, am renunțat, dar nu m-am dezabonat de la newsletter-ul lor în speranța că le voi deveni client cândva și ar fi ok să rămân la curent cu noutățile. Proastă decizie.
Return-Path: <vila.casablanca.costinesti@gmail.com>
Received: from mail9.hostingweb.ro (mail9.hostingweb.ro [91.206.206.3])
by mx.google.com with SMTP id e8si21709598muf.9.2010.04.13.00.56.17;
Tue, 13 Apr 2010 00:56:17 -0700 (PDT)
Received-SPF: neutral (google.com: 91.206.206.3 is neither permitted nor denied by domain of vila.casablanca.costinesti@gmail.com) client-ip=91.206.206.3;
Received: (qmail 28989 invoked by uid 100); 13 Apr 2010 08:01:37 -0000
To: falcon@numedomeniu.tld
Subject: Camere de la 60 lei pe noapte!
X-PHP-Script: vila-casablanca.ro/lists/admin/index.php for 188.25.31.78
Recieved:
Date: Tue, 13 Apr 2010 11:01:37 +0300
From: vila.casablanca.costinesti@gmail.com
Nu știu dacă le-a fost spart sistemul sau dacă ei au vândut baza de email-uri și sincer nu-mi pasă foarte mult.
Pe locul doi vine adresa de email creată special pentru vânzarea unei mașini, pe care am folosit-o în cadrul tuturor site-urilor de anunțuri. De asemenea, a fost postată și în clar pe diverse pagini, deci nu pot să știu cu exactitate de unde au luat-o „băieții deștepți”. Cert e că stopclick.ro face spam pe adrese de email făcute prin metode dubioase.
Return-Path: <contact@stopclick.ro>
Received: from mail.expertadmin.ro (mail.expertadmin.ro [89.33.79.173])
by mx.google.com with ESMTP id 25si6162054mul.46.2010.04.14.23.28.10;
Wed, 14 Apr 2010 23:28:11 -0700 (PDT)
Received-SPF: neutral (google.com: 89.33.79.173 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of contact@stopclick.ro) client-ip=89.33.79.173;
Received: from nobody (helo=[89.33.79.173])
by mail.expertadmin.ro with local-esmtp (Exim 4.69)
(envelope-from <contact@stopclick.ro>)
id 1O2HIm-0003At-Dw
for skoda@numedomeniu.tld; Thu, 15 Apr 2010 08:07:44 +0300
To: skoda@afaith.eu
From: stopclick.ro <contact@stopclick.ro>
Reply-To: contact@stopclick.ro
Subject: Lichidari stocuri
Rușine dom’le! Dacă stă careva cu ochii pe Google Alerts sau pe ZeList monitor (deși mă îndoiesc) ar fi frumos să verifice să vadă care-i problema, până nu se găsește unu’ cu mai mult timp liber decât mine și îi reclamă pentru spam, să se aleagă cu vreo amendă sănătoasă pentru astfel de practici.
sursa foto
Azi dimineaţă, am primit un email cu un titlu foarte interesant. Continuarea însă face toţi banii. Citez:
Te roade ca nu esti pe lista de invitati la lansarea oficiala a portalului de business MONEY.ro? Foarte bine! Invidia e buna!
Nu ştiu voi, dar mie exprimarea mi se pare demnă de clasa a 2-a, în cel mai fericit caz, la o şcoală de cartier cu 3/4 din elevi de o etnie mult iubită în România. Frumoasă lansarea money.ro … nu-mi aduc aminte că m-am înregistrat vreodată cu adresa de email pe acest site. Şi ştiu sigur că n-am bifat vreodată vreo căsuţă prin care să cer newslettere de genul. Sau poate e şi asta o strategie de marketing: băgăm spam, ne înjură lumea, dau cu linku’ … las’ că merge?

Ieri, am primit un email deosebit de drăguţ din partea unor analfabeţi care se lăudau că au adresa mea de la craiovaforum.ro. Am dat repede forward către Lucian/Eros, cerând explicaţii, care nu au întârziat să apară. Retarzii care au scris porcăria aia s-au apucat să ameninţe, că doar aşa e normal: eşti prins cu mâţa în sac şi tot tu faci gura mare.
Azi am aflat, tot de la CraiovaForum, că am un admirator secret. Too bad, pentru că io n-am nimic de-a face cu băieţii. Mă rog, de-o bere ceva, merge, da’ de-acolo până la admiraţii secrete, mai e cale lungă. N-are nimic, mai aflu şi eu una alta
Lucian, ce-aţi făcut pe la forum? Că n-am mai intrat de multă vreme şi până în secunda de faţă n-am mai primit astfel de notificări cu privire la admiratori secreţi.
Later edit: nu pot să nu apreciez apariţia acestei funcţii pe CraiovaForum. să vedem acum câte maşini apar parcate în centru cu astfel de afişe
Se primeşte un comentariu, la un articol:

Întrebare: e corect aşa?
Dat fiind faptul că pe blog tronează mai multe linkuri spre pagina de contact, unde există un formular foarte ok, numai bun pentru astfel de acţiuni? Să mai zic şi de faptul că omul mă are şi în lista de Y!m?
Mă rog, să zicem că am eu o problemă cu chestia asta, dar Akismet l-a luat în primire direct, comentariul ajungând în spam.
Mi-a zis o dată un profesor la şcoală că dacă mă roade în suflet să spun ceva, înainte să-mi dau drumu’ la gură să număr până la zece. De vreo oră tot număr şi niciun rezultat. Vorbeam aici despre cum se intoxică Google cu tot felul de căcaturi de cuvinte cheie şi apoi cei care VOIT fac asta se plâng : oooo, vai doamne uite ce căcaturi caută lumea pe net. De ceva vreme zoso a început să se ia de spammeri. Ba chiar a iniţiat şi-o campanie anti-spam. Încep serios să mă gândesc să folosesc şi eu acel plugin pentru câteva bloguri pe care le citeam, că începând cu ziua de azi mă abţin.
Aveţi blog sau aveţi agregator de ştiri? Comentezi o ştire, scrii despre ea, mi se pare normal. Dar de aici, până la a sta cu ochii pe TV şi pe presă, după care să scrii câteva rânduri + un clip e cale lungă bă! Însemnarea asta e scrisă de mult şi lăsată ca draft, în ideea că poate vă potoliţi, da’ nimic. La fel, nicio schimbare. Sunt invidios, da, aşa e. Mor când văd cum vă cresc vizitatorii şi cum vine lumea să facă reclamă la voi pe blog. Aha, sigur
.
Păcat de domeniile pe care le aveţi.